Elina Toncheva - opis radova

 
Iako na prvi pogled veza između tih radova nije jasno vidljivа, svaki od njih pokazuje moju interpretaciju različitih suvremenih problema koji su povezani s osobom. Figure ili dijelovi figura, koje imaju više simboličko nego doslovno značenje, osnovni su dio mojih radova.
 
 
elina toncheva sl11. Između svjetova
(2019.)
60 x 80 cm
ulje na platnu
Koncept: Dok spavamo, mi postojimo, ali u istom trenutku i ne postojimo. Dok spavamo, naša svijest napušta naše tijelo. Dok spavamo postojimo, ali djelomično. Dok spavamo, nalazimo se tu i tamo, nalazimo se između svjetova.
 
 
 
 
elina toncheva sl22. Doktor Ivanova – zubarica
(2019.)
170 x 90 cm
ulje na platno
Koncept: Tema o društvenim stereotipima uvijek mi je bila zanimljiva. Ovaj portret moje stomatologinje (koja je, međutim, stručnjakinja u tome što radi!) ima za cilj pokazati da društvo često skače na zaključke samo na temelju nečijeg izgleda. Cilj ove slike jest pokazati da čovjek ima više lica (strana). Svatko je kompleksan, sastavljen od više komponenti. 
 
 
 
 
 
 
elina toncheva sl33. Posijala sam vjetrove, požet ću oluje (2019.), 50 x 70 cm
ulje na platnu
Koncept: Prikaz emocija čiji je cilj pokazati jedan od suvremenih problema zajednice. Današnji čovjek teško podnosi stres oko sebe. Razlog za to je „deficit“ komunikacije. Problem se pojavio zbog tehnologija koje su ogroman dio našega života, kao što i zbog mišljenja da se sami možemo snaći s bilo čim. Na kraju krajeva, rezultat je sljedeći: gubimo kontrolu i svijet, čiji temelj nije snažan, logično propada.
Tekst slike: Nemoj pogrješno shvatiti moj očaj. Nemoj misliti da je to snaga. Ne i ti. Tada, kada izgledam najsigurnija, imam najveću potrebu od pomoći. Trudim se izgledati kao da znam što radim. Ali u stvari, pojma nemam.
Posijala sam vjetrove.
Požet ću oluje
 
 
elina toncheva sl44. Ispričat ću ti priču
(2018.)
50 x 70 cm
ulje na platnu
Koncept: U vremenima jednokratne ljubavi, u kojima živimo, tijelo je izloženo, a čovjek i njegov život često ostaju u pozadini. Ova slika uspoređuje lako dostupno tijelo i teže dostupnu i često neispričanu osobnu priču. Dvije stvari koje moraju biti jedna cjelina. 
 
 
 
 
 
elina toncheva sl55. Prema budućnosti
(2019.)
40 x 60 cm
ulje na platnu
Koncept: Iako je budućnost nejasna i nepoznata, ona se temelji na sadašnjosti. Sami to gradimo i ovisi o nama kamo će naš put skrenuti.
 
 
 
 
 
 
elina toncheva sl6
 
 
 
 
 
6. Osobno
(2017.)
3 x 25 x 30 cm
ulje na platnu
Koncept: Zaljubila sam se.
 
 © Udruga Obnova 2021. All Rights Reserved.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.