Projekti

Hrvatsko vijeće udruga

HVU logo 07aNeformalna platforma za umrežavanje civilnog društva

 

 

Vizija

Povezivanje udruga radi razmjene informacija, ljudskih resursa i koordinacije međusobnih aktivnosti.

Misija

Cilj Hrvatskoga vijeća udruga je zajedničko djelovanje radi razvitka i boljitka uključenih udruga te jačanja hrvatskoga civilnog društva.

PRAVILA O PRIDRUŽENJU NOVIH UDRUGA:

1. Novu udrugu predlaže udruga koja je već uključena u neformalnu koordinaciju tako da ispuni priloženi upitnik.

2. Ispunjeni upitnik potrebno je e-poštom poslati svim postojećim članicama koordinacije.

3. U tekstu e-poruke potrebno je obrazložiti svoj prijedlog nove udruge.

4. Ako se e-poštom većina postojećih udruga ne izjasni protiv uključenja, nova udruga poziva se na sljedeći sastanak neformalne koordinacije udruga.

Više...Hrvatsko vijeće udruga

Udruga Obnova - partner u projektu Hrvačkog kluba Metalac „Zajedno za Zlatnu dob“

Udruga Obnova ima status partnera u projektu „Zajedno za zlatnu dob“, prijavljenog na natječaj Europskog socijalnog fonda „Pridruži se – Aktivni u mirovini: Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“ ref. broja poziva UP.04.2.1.09. od strane Hrvačkog kluba Metalac, i prihvaćenog Odlukom o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (KLASA: 910-04/19-09/43, URBROJ: 524-06-03-03-02/1-20-34 od 28. rujna 2020. godine), o čemu su Hrvački klub, spomenuto nadležno ministarstvo i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, kao posrednička tijela razine 1. i 2., zaključili poseban Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava pod referentnim brojem UP.04.2.1.09.0041.

Više...Udruga Obnova - partner u projektu Hrvačkog kluba Metalac „Zajedno za Zlatnu dob“

O projektu "Homecoming: Identity & Opportunity"

 
Prema posljednjim popisima stanovništva Republika Hrvatska broji malo više od  četiri milijuna ljudi, čime se smatra relativno malom državom.
 
Hrvatski narod međutim, ako se granice zanemare, čak je dvostruko veći. Iako precizna istraživanja još nisu provedena, procijenjeno je čak 4, 4.5 milijuna duša koje se, okupljene u organizirane i aktivne zajednice diljem svijeta, naraštajima ustrajno identificiraju pripadnicima hrvatskoga naroda. Iseljavanje iz matične zemlje, odlazak u strane krajeve i zasnivanje novog života u nekim novim prostorima i okolnostima pojavnost je koja prati Hrvate dug niz godina, pa i stoljećima. Ono po čemu se hrvatsko iseljeništvo često ističe u svojim novim životnim prostorima jest kontinuiran napor i trud na očuvanju  svoga identiteta i prijenosu znanja i vrjednovanja vlastite baštine na nove naraštaje. Međutim, sama povezanost sa Domovinom često nije jednako zastupljena, razvijena i održavana, osobito među mladima.
 

Potkategorije© Udruga Obnova 2021. All Rights Reserved.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.

Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića.